Det er mange som er interessert i å se brearkeologiske utstillinger og den muligheten finnes flere steder.

 

Permanente utstillinger

Det mest berømte brearkeologiske funn er uten tvil ismannen Ötzi, som ble funnet i 1991, så vidt på den italienske siden av den italiensk-østerrikske grensen. Han er i dag utstilt på museet i Bolzano i Nord-Italia, som har rundt 250.000 besøkende i året.

Norsk fjellsenter i Lom har i 2015-2018 en ny hovedutstilling av de brearkeologiske funn fra Oppland. Her kan man bl.a. se funn fra fjellpasset ved Lendbreen, og film om det brearkeologiske sikringsprogrammet.

Brearkeologiske utstillinger, her fra Norsk Fjellsenter i Lom
Brearkeologisk utstilling på Norsk Fjellsenter i Lom. I forgrunnen den 1300 år gamle skien fra Reinheimen, funnet i 2014.

Klimaparken i Lom har en 60 m lang istunnel hvor man kan gå 6000 år tilbake i tiden. Her kan man også se kopier av noen av de brearkeologiske funn fra Oppland (frosset inn i is) og fine skulpturer med inspirasjon fra vikingenes mytologi. Det er også en kinosal i isen, hvor man kan se filmer om brearkeologi og klima.

museet i Zermatt i Sveits er det en utstilling av den berømte soldat fra Theodulpasset. Museet i Kempten i Tyskland har en utstilling i forbindelse med en forsvunnet fjellklatrer, som smeltet ut av isen.

 

Midlertidige utstillinger

Kulturhistorisk Museum i Oslo har en midlertidig utstilling av klær og smykker, hvor kjortelen og votten fra Lendbreen vises frem blant andre funn, som ikke er fra isen. Utstillingen varer til 2. oktober 2016.

Graubünden i Sveits er det frem til august 2016 en utstilling om kAltesEis-prosjektet.

 

Virtuelle utstillinger

Det er laget en meget god virtuell utstilling om brearkeologien i Northwest territories i Canada: http://www.nwtexhibits.ca/icepatch/
Den bruker litt tid på å laste, men det er vel verdt å vente på.

Hvis du kjenner til brearkeologiske utstillinger som mangler her, så gi oss gjerne beskjed, så vi kan komplettere listen.